Mistä etsiä hyviä sovelluksia puhelimeen


Kannettaviin matkapuhelimiin on tarjolla pilvin pimein eri sovelluksia, jotkut hyödyllisiä, jotkut hyödyttömiä, jotkut hyviä, jotkut huonoja. Androidin Play Store ja Applen Appstore tarjoavat sovelluksia joka lähtöön. Hyviä sovelluksia löytää monesti tuttavien ehdotuksesta, sosiaalisen median välityksellä tai mainosten välityksellä. Joskus sovellukset ihastuttavat tai vihastuttavat, jolloin niiden aiheuttama kuohunta herättää huomiota. Tällaisessa tapauksessa yksi asia on selvä: sovellukset herättävät vahvoja tunteita. Tinder yksinkertaisuudellaan on oiva esimerkki nykyaikaisesta sovelluksesta. Toisten mielestä se on yksinkertaisessa nerokkuudessaan oiva tapa nykyajan hektisessä kiireessä asuville ihmisille tavata uusia ihmisiä ilman välttämätöntä ajan investointia tutustumiseen. Joidenkin mielestä se on röyhkeyden huippu, joka maalaa pelottavaa maailmankuvaa ihmisten sosiaalisen elämän hoidosta.

Oli miten oli, todellisuudessa, jos sovellus on poikkeuksellisen hyvä, niin siitä kuulemista ei voi välttää. Esimerkiksi Whatsapp mullisti tekstiviestien kirjoituksen, jolloin opiskelijankin budjettikin riitti tekstailuun ja ystäviin pystyi tällä tavoin olemaan saumattomasti yhteydessä. Melkeinpä on vaikea kuvitella aikaa ilman Whatsappia. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin siitä, mitä sinä tarvitset. Kuuntele siis ihmisiä, joilla on samanlaiset tarpeet kuin itselläsi. Puhelimesi sovelluskaupalla saattaa olla myös tarjottavaa, joten kannattaa vilkaista esimerkiksi kaupan sata suosituinta sovellusta. Varsinkin vähemmän suosittujen julkaisijoiden osalta kannattaa käyttöehdot ja se tosiseikka, että kaikki sovellukset eivät ehkä toimi niin hienosti kuin sovelluksen kuvauksesta voisi päätellä.

Mutta mitä silloin jos pitää ajatella laatikon ulkopuolelta ja mitä jos onkin olemassa sellainen sovellus joka helpottaisi elämääsi huomattavasti, et vain tiedä siitä? Kukapa ei toivoisi sovellusta joka voisi keittää aamukahvin puolestasi…vielä kaukainen ajatus, mutta ehkä sekin on joskus mahdollista. Suorittaessasi tätä ”out of box”-ajattelua, jos kyseessä ei ole erityisen suosittu sovellus, voit joutua turvautumaan hakukoneeseen ja yrittää kirjoittaa haluamasi sovelluksen ominaisuuden hakukenttään ja koittaa onneasi.

Loppuun vielä asiaanliittyvä harjoitus: perinteinen tilanne, kuulet radiosta musiikkikappaleen josta pidät ja pelkäät samalla, että unohdat kappaleen ja että et enää koskaan kuule sitä uudelleen. Sinulla ei ole mitään käsitystä mikä on kappale ja kuka esiintyjä. Kyllä, tämänkin selvittämiseen on sovellus: pidät puhelimen mikrofonia muutaman sekunnin lähellä äänen lähdettä, ja hetken päästä puhelimesi näytölle ilmaantuu artisti, kappaleen nimi, albumi ja albumin kansikuva. Pystytkö löytämään tämän sovelluksen?