Home » Osta tarvikkeita puhelimeesi internetin kautta

Kuka muistaa vielä ajat kun Anttilan kuvasto tipahti postiluukusta? Pienelle ihmiselle edellä mainittu mainoslehtinen vaikutti päättymättömältä pääasiassa kuvin kirjoitetulta eepokselta. Joulun aikoihin kuvasto oli lasten keskuudessa toivottua tavaraa, jonka perusteella monet joululahjatoiveet saivat alkunsa. Lukutaidon kehityttyä lukija saattoi huomata oudot kirjain- ja numerosarjat kuvien vierellä, joista kävi ilmi että tuotteita voi tilata yksinkertaisesti soittamalla tuohon mystiseen puhelinnumeroon, jonka seurauksena valitut tuotteet saapuisivat muutaman päivän kuluttua lähipostiisi.

Kauas on kuitenkin edetty noista ajoista, niin rakkaita kuin ne ovatkin. Internetissä ostelu on lisääntynyt viime vuosina reilusti, eikä loppua ole näy: elektroniikkaa, vaatteita, kodinkoneita ja huonekaluja kotiovelle toimitettuna. On siksi luonnollista, että myös puhelimiin myydään tarvikkeita enenevissä määrin internetin välityksellä.

Parasta on, että internet mahdollistaa matkapuhelintarvikkeiden vaivattoman hintojen ja ominaisuuksien vertailun. Jos sattuu käymään niin, että potentiaalinen ostaja ei ole asiaan vihkiytynyt, voi hän helposti selvitä kulloinkin tarvittavan tarvikkeen tiedot: mitkä ovat toivottavia ominaisuuksia, teknisiä tietoja, yleisesti hyvän hinta-laatu-suhteen omaavat merkit ja niin edelleen. Puhelimien tarvikkeiden yhteensopivuus on parantunut vuosien aikana, surullisenkuuluisana poikkeuksena Applen tuotteet. Muun muassa innovaatiot kuten USB, muistikortit, kuulokkeet ja laturit liittyvät lähes valmistajan kuin valmistajan puhelimeen. Tämä on antanut mahdollisuuden myös luokattomien tarvikkeiden valmistukselle, joita ostajalle jää taatusti paha mieli, kun tuote hajoaa juuri kuluttajansuojalain määräämän palautusoikeuden jälkeen. Lisäksi on suojakuoria, laukkuja ja läppiä suojaamaan, helpottamaan tai muuten vain ehostamaan puhelimen käyttökokemusta. Kaupan hyllyltä on kuitenkin vaikea yhdeltä seisomalta arvella, kuinka hyvin tarvike toimii käytännössä: ehkä valmistajan X suojakuori ei pysykään saumattomasti paikallaan, ehkä valmistajalta Y olisi saanut paremman puoleen hintaan?

Eri valmistajien tietoja, jälleenmyyjien hintoja ja käyttäjien kokemuksia voi vertailla varta-vasten kehitettyjä sivustoja avuksi käyttäen tai jopa verrata kotimaisten jälleenmyyjien hintoja ulkomailta saatavan tarvikkeen hintoihin. Melkeinpä vain taivas on tänä päivänä rajana tässä suhteessa. Sama pätee myös valikoimaan ja yleensä saatavilla olevien tuotteiden määrään. Hyvin todennäköistä on, että kulman takana sijaitseva Peten Puhelintarvikekaupan tai Anttilan kuvaston valikoima ei tarjoakaan kaikkea, mitä on olemassa.