Tämän hetken suosituimmat älypuhelime


Tilastojen mukaan Googlen omistamaan Android-käyttöjärjestelmään pohjautuvat älypuhelimet vastasivat myynniltään vähintään viittäkymmentä prosenttia koko älypuhelinmarkkinoiden myynnistä niin Yhdysvalloissa, Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa, Australiassa kuin Kiinassakin vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä. Joillain alueilla Androidin osuus on jopa yli 75 prosenttia. Suuntaus on siis selkeä. Applen tuotteilla näyttää olevan pieniä kasvuvaikeuksia, kun taas Android-käyttöjärjestelmään pohjautuvat laitteet saavat enenevissä määrin jalansijaa. Saako Apple uutta pontta innovaatio-tiimissään vai jatkuuko Androidin voittokulku, se jää nähtäväksi.

Tällä hetkellä, kuten markkinoiden suuntauksesta voi päätellä, Android pohjaiset puhelimet valtaavat tämän hetken mielenkiintoisimpien älypuhelinten paikat. Toisena syynä tietysti se, että Applen iPhone iOS-käyttöjärjestelmällään on lähinnä ainoa varteenotettava kilpailija.

Samsung Galaxy S5 jatkaa edeltäjiensä jalanjäljissä: isompi, tehokkaampi, kirkkaampi. Tavallaan ostajat tietävät Samsung Galaxy S5:ssä mitä ovat saamassa ennenkuin ovat edes saaneet pakettia avattua. Ominaisuuksien määrä ja laatu on yksinkertaisesti sitä luokkaa että Galaxy S5 ei tule jättämään kettään kylmäksi. Ainoana heikkoutena mainittakoon muotoilu ja tyyli, joka on pysynyt suunnilleen samana vuosien saatossa koon vain muuttuessa.

Iphone 5s on myös varma valinta: suoritinteho, kamera ja sovellusten toimivuus ovat omaa luokkaansa. Valitettavasti sitä vaivaa myöskin sama ongelma kuin Galaxy-sarjaa, esteettisesti se on ollut lähes muuttumaton jo monta vuotta, lukuunottamatta pieniä kosmeettisia muutoksia.

Jos unohdetaan nämä turvallisen jalansijan saaneet valmistajat ja mallit, niin puhtaasti kokonaisuutta tarkastellessa HTC One M8 ja LG G3 kilpailevat kuitenkin kaikkein mielenkiintoisimman matkapuhelimen paikasta. Toki niilläkin on edeltäjiä: LG G2 valittiin vuoden 2013 älypuhelimeksi, joka myöhemmällä julkaisuajankohdallaan nappasi voittajan paikan juuri HTC Onen edeltävän mallin nenän edestä. Uuden HTC Onen M8-merkintä puolestaan tulee siitä, että kyseessä on itseasiassa jo kahdeksas One-sukupolvi. M-kirjaimen tarkoittaa metallia, mikä on mainitsemisen arvoinen asia sillä HTC One M8:ssa on kaksikymmentä prosenttia enemmän metallia kuin alkuperäisessä Onessa. Molemmilla puhelimilla on siis jo maineikas historia, mutta muiden yläpuolelle nämä mallit ovat nousseet uudistuneen muotoilunsa ja tehojen ja ominaisuuksien ansiosta, jonka ei pitäisi jättää ketään älypuhelinkäyttäjää kylmäksi.