Uusi puhelimen ostaminen tai vanhan korjaaminen


Monet meistä tuskailevat nykyaikaisten elektronisten laitteiden kanssa. Kun ensimmäiset Nokian matkapuhelimet kestivät useita vuosia ilman mitään ongelmia, on tilanne täysin päinvastainen tänä päivänä. Puhelimeen saattaa tulla pahimmillaan vikaa jo sen ensimmäisenä käyttövuotena. Tällöin tuleekin miettiä, olisiko aihetta hankkia kokonaan uusi puhelin vai voiko vanhan puhelimen korjata.

Jos puhelin on vielä uusi ja siinä on takuuta jäljellä, on silloin järkevää hyödyntää puhelimen merkin omaa korjauspalvelua. Jos taas kyseessä on jo hieman vanhempi puhelin, voi uuden ostaminen tulla edullisemmaksi kuin vanhan korjaaminen. Korjaushintoja kannattaa kysellä etukäteen ennen lopullisten päätösten tekemistä. Esimerkiksi korjauspalvelu Mobylife korjaa puhelimia merkistä ja mallista riippumatta edulliseen hintaan.

Voiko puhelimia korjata itse?

Huoltoliikkeisiin viedään jatkuvasti puhelimia, jotka olisi voinut korjata itse. Ennen huollosta maksamista kannattaakin miettiä, saisiko puhelimen mahdollisesti kuntoon omin käsin. Yleisimmät ongelmat puhelinten kanssa liittyvät akkuun. Akku ei välttämättä lataudu ollenkaan tai sitten se tyhjenee nopeasti. Jos akku ei lataudu, ei vika ole aina puhelimessa, vaan se voi olla myös laturissa. Tällöin helpointa on selvittää ensin, onko laturi tai sen johto mahdollisesti rikki. Jos se ei auta, on kyse silloin puhelimessa olevasta ongelmasta. Jos akku taas tyhjenee nopeasti, ei puhelimessa tai akussa ole yleensä vikaa. Monesti kyseessä ovat auki jääneet sovellukset, jotka vievät akkua kuin huomaamatta. Ylimääräiset sovellukset kannattaa sulkea aina käytön jälkeen.

Milloin on aika hankkia uusi puhelin?

Monesti käyttäjä kohtaa sellaisen ongelman, jota ei pysty korjaamaan omin keinoin. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä huoltoliikkeeseen ja kysyä, voisiko puhelinta korjata siellä. Joskus huoltoliike saa puhelimen toimimaan, mutta aina edes ammattilaiset korjaukset eivät auta. On nimittäin selvää, että mitä vanhempi puhelin on, sitä hankalampaa korjaaminen on. Tämän päivän yleinen ohjeistus on, että uutena ostetun älypuhelimen tulisi kestää vähintään kaksi vuotta käytössä. Kahden vuoden jälkeen puhelimissa voi alkaa esiintyä ongelmia, jotka vaikeuttavat käyttöä. Tällaisia ongelmia ovat esimerkiksi puhelimen yllättävä jäätyminen ja virran katkeaminen kesken kaiken. Näitä ongelmia on hankala korjata, joten kun puhelimen näyttö alkaa jäätyä usein, on aika laittaa puhelin vaihtoon.